Парубій просить світ за Сущенка, а українців – не їздити до РФ

Читать на русском
Андрій Парубій заявив, що Україна не визнає російський вирок українському журналісту Роману Сущенку.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Україна не визнає російський вирок українському журналісту Роману Сущенку.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на засіданні парламенту.

Що обіцяли зробити політики для звільнення українських політв'язнівПорошенко обіцяв, що Сущенко обов'язково повернеться додому, а Ярош запевнив, що звільнить усіх заручників, захоплених на Донбасі.

«Вчора Московський міський суд засудив власного кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Від імені всієї Верховної Ради я заявляю, що Україна ніколи не визнає цей вирок», – сказав Парубій.

Спікер наголосив: «Російська Федерація на сьогодні діє, як міжнародний терорист. За наказом злочинця Путіна російські спецслужби захоплюють у полон наших громадян і намагаються таким чином шантажувати Україну».

«Закликаю наших союзників, усі країни вільного світу та міжнародні організації засудити псевдовирок для журналіста Романа Сущенка та вимагати від Росії звільнення всіх українських громадян-політв’язнів Росії», – заявив Парубій.

Також він застеріг українців від поїздок до «путінської Росії, бо є реальна небезпека бути захопленими російськими спецслужбами».

«Не збільшуйте путінський обмінний фонд, не їдьте до Росії. Сьогодні це є реальною небезпекою для всіх українських громадян», – додав Парубій.

Раніше РосЗМІ вияснили, за що Сущенка засудили до 12 років колонії.

Також адвокат не виключає можливість обміну Сущенка на Вишинського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: