У Середземному морі загинули десятки біженців

Читать на русском
Біля узбережжя Тунісу затонув човен зі 120 мігрантами на борту, загинуло понад 30 з них. У той же час у південних берегів Туреччини сталася схожа трагедія.

У Середземному морі за останню добу загинуло щонайменше 43 біженці. Біля узбережжя Тунісу затонув човен, на борту якого перебувало понад 100 осіб.

Як пише «Слово і Діло», щонайменше 34 з них загинули, близько 70 врятовані, повідомив представник Міжнародної організації з міграції (IOM) Флавіо Ді Джакомо в своєму мікроблозі в Twitter в неділю, 3 червня.

Туніське державне інформагентство Tap з посиланням на Міноборони країни повідомило, що в результаті трагедії, яка сталася поблизу групи островів Керкенна, загинуло не менше 35 осіб, ще як мінімум 68 мігрантів з Тунісу та інших країн були врятовані. За інформацією місцевих ЗМІ, на борту човна знаходилося 120 людей.

Раніше поблизу провінції Анталья на південному узбережжі Туреччини теж затонув човен з біженцями. В результаті загинуло щонайменше дев'ять людей, в тому числі шість дітей, повідомила турецька берегова охорона, не вказавши національності потонулих. П'ять мігрантів, походження яких також невідоме, вдалося врятувати.

Нагадаємо, влада Німеччини та Австрії посилюють боротьбу проти злочинності і нелегальної міграції, посиливши контроль на кордонах.

А влада Чорногорії розглядають можливість будівництва паркану з колючим дротом на кордоні з Албанією в зв'язку з великою кількістю мігрантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: