Бойовики накрили вогнем Південне: подробиці

Читать на русском
Бойовики відкривають вогонь на поразку по мирних жителях, які залишаються в Південному в районі Чигари близько Горлівки в Донецькій області.

Бойовики відкривають вогонь на поразку по мирних жителях, які залишаються в Південному в районі Чигари близько Горлівки в Донецькій області. Селище залишилося без електрики.

Про це повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінВОТ), пише Слово і Діло.

Підкреслюється, що з міркувань безпеки штаб ООС заборонив пересування будь-яких приватних транспортних засобів, які залишаються в Південному, так як всі місцеві дороги знаходяться в зоні прямого ураження зі стрілецької зброї з боку незаконних збройних формувань.

«У Південному залишаються майже 70 мирних жителів, з них четверо дітей у віці від 10 до 16 років. Відзначається, що з семи автотранспортних засобів, які залишалися в районі Чигари, за останні дві доби два згоріли», - повідомляє МінВОТ.

Бої вздовж усієї лінії зіткнення: чи чекати ескалації на Донбасі?За даними штабу, бойовики продовжують обстріли на Донбасі, а в деяких населених пунктах бої йдуть цілодобово. Чи чекати ескалації?

В результаті обстрілу в Південному відсутнє електропостачання, водопостачання поки не припинено.

У МінВОТ уточнили, що для відновлення інфраструктури, безпечного переміщення людей, вивезення особистих речей та евакуації приватного транспорту необхідний режим припинення вогню терміном не менше тижня.

«Бойовики ведуть постійні прицільні обстріли житлових будинків з метою їх підпалу», - заявили в міністерстві.

Раніше повідомлялося, що в травні 2018 року на Донбасі загинули 10 мирних жителів, ще 25 отримали поранення.

Крім того, за час російської військової агресії на Донбасі з 14 квітня 2014 по 28 травня 2018 загинули 223 дитини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: