Трамп розглядає скасування мит на алюміній і сталь

Читать на русском
Американський президент розповів про проведення переговорів від яких залежить запровадження мит на імпорт сталі та алюмінію для Австралії.

Президент США Дональд Трамп заявив, що працює над двосторонньою угодою з Австралією, яка дозволить США не запроваджувати мита на її сталь і алюміній.

«Поговорив по телефону з прем'єр-міністром Малколм Тернбуллом. Він прихильний збереженню з США справедливих і взаємовигідних військових і торговельних відносин. Прискорено працюємо над укладанням двосторонньої угоди», - написав американський лідер в Twitter, повідомляє «Слово і Діло».   Нагадаємо, 8 березня президент США Дональд Трамп підписав указ про запровадження ввізних мит на сталь і алюміній. Імпортна сталь буде обкладатися податком в 25%, алюміній - в 10%. Вони наберуть чинності через 15 днів.

Президент Франції Макрон заявив, що запровадження США митних зборів на імпорт металів з країн ЄС може спровокувати торгову війну, в якій програють всі країни.

Раніше зі схожим попередженням про загрозу виникнення торгової війни виступали в Німеччині. Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що мита «будуть на шкоду всім», тому Берлін має намір шукати діалогу з Вашингтоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: