Стали відомі імена нових членів НКРЕКП

Читать на русском
Оприлюднений список нових членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Секретар конкурсної комісії з відбору нових членів НКРЕКП Світлана Голікова оприлюднила список нових членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Новий ринок електроенергії: НКРЕКП затвердила кодекси та правилаНацiональна комiсiя держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила 3 кодекси та 3 правила, необхiднi для впровадження закону України про ринок електричної енергiї.

За її інформацією, новими членами регулятора стали представники Олександр Фармагей («Укргідроенерго»), Дмитро Коваленко («Укренерго»), Євген Магльованний (Держенергоефективності). Членами НКРЕКУ стали, також, дві жінки - Олена Антонова (працювала в недержавних енергетичних компаніях - українській ДТЕК і американській AES) і Оксана Кривенко (співробітник апарату НКРЕКП).

«Незабаром можна буде вітати нових комісіонерів» - написала Голікова, уточнивши, що офіційно рішення поки не озвучено.

НКРЕКП - державний колегіальний орган, створений на заміну ліквідованих в серпні 2014 року Національною комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Комісія є органом державного регулювання діяльності в сферах енергетики і комунальних послуг.

Як повідомлялося, 14 травня номінаційна комісія з відбору нових членів НКРЕКП затвердила перелік з 10 кандидатів для подальшої передачі Президенту України на розгляд. У перелік фіналістів конкурсу увійшли: Олександр ФОРМАГ, Олена Антонова, Дмитро Коваленко, Оксана Кривенко, Андрій Борисенко, Олексій Магда, Валерій Цаплін, Руслан Кайдаш, Євген Маглеваний, Дмитро Олефір. З них президент Петро Порошенко повинен був затвердити п'ятірку переможців.

30 травня президент України Петро Порошенко звільнив Дмитра Вовка з посади голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: