Як голови ОДА ремонтують школи

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за виконанням обіцянок політиками. Сьогодні розбираємося, як голови обласних державних адміністрацій займаються ремонтом шкіл.

Більшість таких обіцянок знаходяться в процесі виконання, однак є вже і провалені. Більше за всіх «виділився» голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук. У 2015 році він не виконав відразу три обіцянки – завершити ремонтні роботи в школах в селах Тарнавка, Мошанець і Йорданешти.

Того ж року Степан Барна не впорався з обіцянкою завершити прибудову спортзалу та їдальні в школі села Оришківці (Тернопільська область). «З Фонду регіонального розвитку на проведення робіт в установі передбачено понад 5 млн гривень. Ми також знайшли кошти на місці. З районного бюджету виділять 470 тисяч гривень», – розповів голова ОДА. Однак роботи не встигли закінчити в 2015 році і перенесли на наступний рік.

У Дніпрі цього року планують реконструювати дві школи – №9 і №126. За словами голови обладміністрації Валентина Резніченка, обидва навчальні заклади зміняться повністю, як зовні, так і всередині. Крім того, в наступному році Резніченко обіцяв відремонтувати опорну школу в смт Софіївка. «Ще одна опорна школа Дніпропетровської області, яку ніколи капітально не ремонтували. Типове сірий будинок через рік зміниться до невпізнання», – зазначив він.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський пообіцяв, що наступного року відремонтують школу в Новолуганському. «Визначилися, що школу капітально відремонтуємо наступного року за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (відповідний проект вже є)», – заявив він.

Крім того, Жебрівський обіцяв у перспективі повністю відремонтувати Піддубненську загальноосвітню школу і відкрити на її базі навчально-виховний комплекс.

Уже два роки тягнеться обіцянка голови Запорізької обладміністрації Костянтина Бриля відремонтувати Більмацку загальноосвітню школу. Кошти на ремонт і облаштування шкільної їдальні були виділені тільки в минулому році (160 тисяч гривень). У квітні в обладміністрації повідомили, що на програму капітального ремонту та облаштування медіатек школи було виділено 79,2 тисячі, які в повному обсязі були використані.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралося, які умови для футболу створюють в регіонах України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: