Волкер пояснив, чому Україні потрібно давати летальну зброю

Читать на русском
Спецпредставник Курт Волкер заявив, що між США і Євросоюзом немає розбіжностей в питанні надання Україні летального зброї.

Спецпредставник Курт Волкер заявив, що між США і Євросоюзом немає розбіжностей в питанні надання Україні летального зброї.

Як інформує «Слово і Діло», про це він заявив на брифінгу в Лондоні, передає Крим.Реаліі.

Випробування ракетних комплексів Javelin: що означає для ЗСУ озброєння?В Україні у вівторок, 22 травня, відбулися пуски ракетних комплексів Javelin. Про значення американського озброєння для ЗСУ розповіли експерти.

Відповідаючи на питання європейського журналіста, який запитав про можливі розбіжності в питанні надання зброї Україні між США і ЄС, Волкер зазначив, що після численних обговорень цієї теми з представниками різних урядів і міжнародних організацій він не помітив подібного.

«Я провів багато консультацій по всій Європі - зокрема з Францією і Німеччиною як лідерами в «нормандському процесі », з п'ятьма постійними членами Ради безпеки ООН, включаючи Британію, з непостійними членами Ради безпеки, з ЄС, з НАТО ... І я не вловив якоїсь значної опозиції допомоги Україні для підвищення її здатності до самозахисту», - вказав спецпредставник США.

Він навів приклад Великобританії, Канади, Польщі, Литви - членів ЄС, які знайшли можливість поставляти летальну зброю Україні.

Волкер підкреслив, що «Україна є державою, яка має конфлікт на своїй власній території» і їй логічно захищати себе, а іншим - допомогти в цьому.

Раніше Волкер назвав заміну російським військам на Донбасі.

Також Волкер заявив, що «Північний потік-2» робить Київ вразливим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: