Боротьба з МАФами: скільки незаконних кіосків в столиці?

Читать на русском
У 2017 році в Києві виявлено тисячу сімсот тридцять два незаконно встановлених об'єктів (МАФів), які підлягають демонтажу.

У Києві досі незаконно працюють більше півтори тисячі МАФів. Такі кіоски становлять загрозу для людей, які в них працюють і проживають поруч.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, пише «Слово і Діло».

«У 2017 році в Києві виявлено 1732 незаконно встановлених об'єктів. З них 1239 розміщені в охоронних зонах водопровідного господарства, а 493 - в охоронних зонах об'єктів каналізаційного господарства. З них за рік працівниками «Київводоканалу» демонтовані або перенесені близько 90 забудов», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що «Київводоканалом» підготовлені зміни до рішення КМДА №3737, яке стосувалася заборони торгівлі спиртними напоями в МАФах.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв презентувати комплексну схему розміщення МАФів у січні 2015 рокуСказано 13 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Помилково в цьому рішенні прийнято наступне: власник МАФу має право мати у своєму розпорядженні будівлю в охоронній зоні, попередньо оформивши страховку. Зміни, прийняті Комісією з питань житлово-комунального господарства по вилученню цього пункту, підготовлені до виносу на затвердження сесії Київради»,- заявили в «Київводоканалі».

Нагадаємо, що, будучи депутатом, Віталій Кличко обіцяв інвентаризувати МАФи і прибрати їх там, де вони порушують норми.

Більш того, вже на посаді мера Кличко зобов'язався презентувати комплексну схему розміщення МАФів в січні 2015 року, але провалив обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: