Нацбанк прогнозує зниження інфляції

Читать на русском
Споживча інфляція продовжить поступово знижуватися і, відповідно до прогнозу НБУ, на кінець поточного року становитиме 8,9 відсотка.

Споживча інфляція продовжить поступово знижуватися і, відповідно до прогнозу НБУ, на кінець поточного року становитиме 8,9%.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 24 травня, пише Укрінформ з посиланням на голову Національного банку Якова Смолія.

В Україні сповільнилася інфляціяІнфляція в попередньому місяці сповільнилася до 13,1% в річному вираженні. До квітня ціни зросли на 0,8%.

За його словами, такий прогноз буде залишатися актуальним лише за умови реалізації його ключового припущення - подальшого просування в проведенні структурних реформ, зокрема в рамках програми розширеного фінансування МВФ.

«Ці реформи критичні як для збереження макрофінансової стабільності, так і для забезпечення довгострокового економічного зростання в Україні. Найближчим часом буде рішучим для прийняття рішень, важливих для продовження співпраці з офіційними кредиторами України. Необхідність такого співробітництва останнім часом посилилася на увазі ускладнення доступу країн, що розвиваються, до глобального ринку капіталу. Вартість торгових залучень таких країн зростає на тлі подорожчання долара, посилення геополітичної напруженості і ризиків розгортання торгових воєн», - сказав Смолій.

Раніше НБУ, за підсумками квітня, підтвердив прогноз інфляції на 2018 рік у розмірі 8,9%.

Нагадаємо, в Нацбанку спрогнозували інфляцію до 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: