Нацбанк зробив прогноз інфляції до 2020 року

Читать на русском
Нацбанк прогнозує прискорення зростання української економіки до 3,4 відсотка, чому сприятимуть фіскальна політика та сприятливе зовнішнє середовище.

Нацбанк прогнозує прискорення зростання української економіки до 3,4%, чому сприятимуть фіскальна політика та сприятливе зовнішнє середовище.

Як передає «Слово і Діло», такий прогноз озвучив заступник голови регулятора Дмитро Сологуб, повідомляється у вівторок, 24 квітня, на сторінці Нацбанку в Facebook.

Інфляція в Україні прискориласяЗростання споживчих цін в Україні в березні 2018 року становило 1,1% порівняно з 0,9% у лютому.

За його словами, більш жорстка монетарна політика сприятиме поверненню інфляції до цільового діапазону в другій половині 2019 року та її зниженню до 5% на кінець 2020 року.

Сологуб додав, що українська економіка відновлюється, незважаючи на конфлікт на Донбасі й торгові обмеження з боку Росії.

«Реальний ВВП зріс на 2,5% у 2017 році за рахунок активізації споживання й сталого інвестиційного попиту», – сказав він.

За прогнозами НБУ, фіскальна політика та сприятливе зовнішнє середовище підтримуватимуть зростання реального ВВП у 2018 році – економіка прискорить зростання до 3,4%.

Раніше НБУ оцінив зростання ВВП за перший квартал.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз зростання валового внутрішнього продукту України на наступний рік з 4% до 3,3%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: