Трамп обговорив із Макроном Кім Чен Ина

Читать на русском
Президент США розповів про конструктивні переговори, які він веде з лідером Північної Кореї, і назвав його відкритим та порядним.

Президент США Дональд Трамп у вівторок, 24 квітня, назвав лідера КНДР Кім Чен Ина «дуже порядною» людиною.

Як передає «Слово і Діло», відповідну заяву він озвучив після зустрічі в Білому домі з президентом Франції Еммануелем Макроном, повідомляє «Укрінформ».

Кім Чен Ин готовий до ядерного роззброєнняЛідер КНДР Кім Чен Ин заявив про можливість підготувати план процесу денуклеаризації, якщо США гарантують збереження політичної системи КНДР.

«Ми маємо достатньо конструктивні переговори. Кім Чен Ин, дійсно, був дуже відкритим і, я думаю, дуже порядним, з огляду на те, що ми побачили», - прокоментував американський президент своє ставлення до північнокорейського лідера.

У зв'язку з цим Трамп нагадав про обіцянки Пхеньяна, яких той раніше не пропонував. Очевидно, американський президент мав на увазі заяву лідера КНДР про припинення своєї ракетної програми і закриття ядерного полігону. Він висловив переконання, що така позиція стала можливою завдяки «дуже-дуже жорсткій позиції» Сполучених Штатів.

Під час недавнього дипломатичного протистояння КНДР і США Трамп не раз називав Кім Чен Ина «маніяком і божевільним», а також «маленьким чоловічком-ракетою».

Раніше Трамп розповів про майбутню зустріч з Кім Чен Ином. Нагадаємо, Кім Чен Ин заявив, що КНДР припиняє ядерні та ракетні випробування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: