Стало відомо, чому Трамп скасував саміт із Кім Чен Ином

Читать на русском
У команді Дональда Трампа пояснили, чому американський президент вирішив скасувати історичну зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином.

У команді Дональда Трампа пояснили, чому американський президент вирішив скасувати історичну зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 24 травня, повідомляє Reuters.

У США випустили пам'ятну монету до зустрічі Трампа та Кім Чен ИнаВійськове управління Білого дому США відчеканило пам'ятну монету до першого американо-північнокорейського саміту, запланованого на 12 травня в Сінгапурі.

Державний секретар США Майк Помпео, виступаючи на слуханнях у Сенаті, розповів, що в останні дні Пхеньян не відповідав на запити США щодо організації зустрічі.

«Ми не зуміли провести підготовчі роботи між нашими двома командами, які необхідні для проведення успішного саміту», - пояснив Помпео.

При цьому глава американської дипломатії підкреслив, що не вважає скасування саміту ознакою слабкості Кім Чен Ина.

«Насправді він продемонстрував величезну здатність очолити свою країну і свою команду», - підкреслив дипломат.

У той же час, агентство наводить слова неназваного офіційного представника Білого дому, який називає іншу можливу причину відмови Трампа від саміту. Зокрема, останньою краплею для американців стала реакція Північної Кореї на коментарі віце-президента США Майка Пенса, який пропонував Вашингтону будувати відносини з КНДР за «лівійською моделлю».

У відповідь на пропозицію Пенса віце-міністр закордонних справ КНДР назвала його заяви «дурними» і запропонувала обом країнам або проводити саміт, або - ядерну демонстрацію.

Незважаючи на це, чиновник стверджує, що надія на мир з КНДР все ще існує, але щоб її не втратити, Пхеньян повинен змінити свою риторику.

Раніше стало відомо, що президент США Дональд Трамп скасував проведення історичної зустрічі з лідером КНДР Кім Чен Ином, яка мала відбутися 12 червня в Сінгапурі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: