Трамп пообіцяв залишити Кім Чен Ина при владі

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон не розглядає так званий лівійський сценарій щодо Північної Кореї.

Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон не розглядає так званий лівійський сценарій щодо Північної Кореї.

Як передає «Слово і Діло», за його словами, Кім Чен Ин залишиться при владі, а якщо Сполучені Штати зможуть домовитися з КНДР, північнокорейський лідер буде «дуже-дуже щасливий».

Назвали місце зустрі Трампа та Кім Чен ИнаПрезидент США Дональд Трамп та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин зустрінуться 12 червня в Сінгапурі.

«У Лівії ми знищили країну ... Не було домовленостей, щоб залишити Каддафі. Лівійська модель була зовсім іншою, ніж те, що буде з Кім Чен Ином. Він буде там, буде в країні, буде керувати країною. Його країна буде дуже багатою. Це буде південнокорейська модель в плані виробництва», - цитує президента США РІА Новини.   У той же час Трамп зазначив, що якщо сторонам не вдасться домовитися, «цей сценарій (лівійський. - ред.) матиме місце».

Голова держави також додав, що стосовно саміту США - КНДР нічого не змінюється, підготовка до проведення заходу триває, передає ТАСС.

Раніше в четвер, 17 травня, представник Білого дому Сара Сандерс також повідомила, що Трамп готується до зустрічі з Кім Чен Ином.

Ця заява прозвучала на тлі появи в ЗМІ інформації про те, що влада КНДР пригрозила скасувати саміт з Сполученими Штатами через американо-південнокорейські військові навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: