КНДР погрожує зірвати саміт зі США

Читать на русском
КНДР заявила про намір відмовитися від саміту за участю Кім Чен Ина та президента США Дональда Трампа, якщо Вашингтон не змінить різкий тон своїх висловлювань.

КНДР заявила про намір відмовитися від саміту за участю Кім Чен Ина та президента США Дональда Трампа, якщо Вашингтон не змінить різкий тон своїх висловлювань.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 24 травня, заявила заступниця міністра закордонних справ КНДР Чхве Сон Хі.

У США випустили пам'ятну монету до зустрічі Трампа та Кім Чен ИнаВійськове управління Білого дому США відчеканило пам'ятну монету до першого американо-північнокорейського саміту, запланованого на 12 травня в Сінгапурі.

«Зустрінуться США з КНДР у залі засідань чи зіткнуться з нами в ядерному протистоянні – це повністю залежить від рішення й поведінки США», – цитує заяву МЗС Yonhapnews.

У Пхеньяні додали, що «в разі, якщо США, ображаючи нашу добру волю, продовжать свої незаконні та обурливі дії, наше верховне керівництво перегляне свої плани щодо саміту КНДР-США».

Нагадаємо, Північна Корея скасувала переговори високого рівня з південною стороною, призначені на 16 травня, через військові маневри США та Південної Кореї.

Пізніше керівництво КНДР заявило, що з тих самих причин зустріч Кім Чен Ина й Дональда Трампа може не відбутися.

Згідно з попередніми домовленостями, історичний саміт двох лідерів має відбутися 12 червня в Сінгапурі.

27 квітня Кім Чен Ин та лідер Південної Кореї Мун Чже Ін провели історичну зустріч у прикордонному селі Пханмунджом (на території Південної Кореї).

Після переговорів лідери двох країн анонсували підписання наприкінці 2018 року мирного договору, що покладе край війні між двома країнами, яка формально триває з 1953 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: