Люшняк не домігся запровадження соціального внеску для агробізнесу на користь громад

Читать на русском
Нардеп Люшняк не виконав передвиборчу обіцянку домогтися, щоб агропідприємства зобов'язали платити соціальний внесок на розвиток громад.

Народний депутат за одномандатним виборчим округом №166 Микола Люшняк провалив передвиборчу обіцянку домагатися запровадження на законодавчому рівні соціального внеску для агропідприємств.

Таку обіцянку він дав 27 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Домагатимусь запровадження на законодавчому рівні соціального внеску для агропідприємств, розташованих на території громад, для розвитку соціальної, культурної та медичної сфери громад», – записано в передвиборчій програмі Люшняка.

Микола ЛюшнякНародний депутат України

Минуло вже понад три роки після того, як Люшняк дав свою обіцянку. Він так і не ініціював законопроект, яким би запроваджувався обов'язковий внесок для аграрних підприємств на користь громад. Рада також не ухвалювала таких законопроектів.

Відзначимо, що в багатьох регіонах України, в тому числі й у Тернопільській області, де розташований округ народного депутата Люшняка, існує добровільна практика допомоги громадам від агробізнесу. Великі холдинги або місцеві фермери можуть жертвувати кошти на ремонт місцевих доріг або фінансово підтримувати сільські школи, дитячі садки та лікарні.

Але такий своєрідний соціальний внесок аграрії роблять лише на добровільних засадах. Тому обіцянку вважаємо невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Люшняк дав 14 обіцянок, з яких одну виконав, а шість – провалив.

Як Люшняк виконує свою обіцянку про завершення земельної реформи та які плани були в нардепів на восьму сесію Верховної Ради, читайте в нашому матеріалі.

Створення об'єднаних територіальних громад в Україні – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: