У Венесуелі стартують дострокові вибори президента

Читать на русском
У Венесуелі 20 травня пройдуть дострокові президентські вибори, жителі країни визначать ім'я нового президента і політичний курс на найближчі шість років.

У Венесуелі 20 травня пройдуть дострокові президентські вибори, жителі країни визначать ім'я нового президента і політичний курс на найближчі шість років.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс.

США запровадили нові жорсткі санкції проти ВенесуелиВлада США розширили санкції відносно Венесуели. У «чорний список» внесено ще три громадянина цієї країни і 20 компаній.

Виборці повинні будуть обрати нового главу держави, термін повноважень якого становить 6 років.

На пост президента претендують чотири кандидати: чинний президент країни Мадуро, опозиціонер Енрі Фалькон, інженер Рейнальдо Кихада і колишній пастор Хав'єр Бертуччо.

При цьому найбільші опозиційні партії, які контролюють парламент Венесуели, у виборах брати участь не будуть.

У виборах президента зможуть взяти участь 20,3 мільйона громадян Венесуели, ще 107 тисяч венесуельців проголосують за кордоном. На території країни відкриються майже 45 тисяч виборчих центрів і дільниць.

На думку спостерігачів, перемогу, швидше за все, здобуде нинішній президент, хоча експерти й пророкують низьку явку виборців.

Мадуро, твердо впевнений у своїй перемозі, уже пообіцяв громадянам, що прямо з 20 травня Венесуела почне рухатися по шляху зростання і процвітання. У всіх нинішніх бідах він винить економічну мафію, яка діє з території Колумбії під керівництвом США.

У той же час не виключено, що ситуація з переможцем на виборах може вирішитися в останній момент.

Нагадаємо, президентські вибори у Венесуелі проходять на тлі глибокої економічної кризи.

Оголошенню виборів передували масові протести, учасники яких звинувачували президента країни Ніколаса Мадуро в ігноруванні законів, у взятті під варту політичних опонентів і в тиску на судові органи, а також в економічних проблемах країни.

Нагадаємо, США розширили санкції проти Венесуели.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: