Кабмін затвердив кредити на оновлення громадського транспорту

Читать на русском
Мінінфраструктури схвалило шість підпроектів ЄІБ щодо розвитку міського пасажирського транспорту України на загальну суму 89 млн євро.

Міністерство інфраструктури України в понеділок, 21 травня, схвалило шість міських проектів для отримання кредиту від Європейського інвестиційного банку.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, пише «Слово і Діло».

Новий транспорт. У Чернівцях з'явилися бездротові тролейбусиУ Чернівцях почали тестувати нові тролейбуси на автономному ходу, які курсують до мікрорайонів, де поки відсутня система тролейбусних електроліній.

Зазначено, що під головуванням заступника міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктора Довганя відбулося друге засідання комітету проекту Європейського інвестиційного банку Міський громадський транспорт України.

«Комітет схвалив шість підпроектів з розвитку міського пасажирського транспорту на загальну суму 89 млн євро», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що два із шести проектів - львівські. Тож ЛКП Львівелектротранс отримає 12 млн євро на придбання нових трамваїв, а АТП-1 - 12 млн євро на придбання автобусів. За кошти кредиту ЄІБ Львів планує придбати 10 нових трамваїв і 100 великогабаритних автобусів.

Як повідомляється, окрім Львова, кошти на оновлення громадського транспорту отримають Харків (45 млн євро - на оновлення рухомого складу метрополітену, 10 мільйонів євро - на придбання тролейбусів), Чернігів (6 мільйонів євро - на придбання тролейбусів) і Суми (4 млн євро - на оновлення рухомого складу комунального перевізника Електроавтотранс).

Передбачається, що після отримання погодження від ЄІБ на фінансування цих підпроектів комунальні підприємства зможуть розпочати процес підготовки і підписання угод про передачу коштів і тендерні процедури. Мінінфраструктури очікує, що тендери на придбання транспорту за рахунок ЄІБ у міста відбудуться до кінця 2018 року.

Раніше повідомлялося, що ЄБРР дасть Львову 17 млн ​​євро кредиту на модернізацію тролейбусів.

Також ЄБРР виділить «Укрзалізниці» кредит на купівлю вагонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: