Новий транспорт. У Чернівцях з'явилися бездротові тролейбуси

Читать на русском
У Чернівцях почали тестувати нові тролейбуси на автономному ходу, які курсують до мікрорайонів, де поки відсутня система тролейбусних електроліній.

У Чернівцях почали тестувати нові тролейбуси «Дніпро Т203» на автономному ходу, які курсують до мікрорайонів, де поки відсутня система тролейбусних електроліній.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ЦТС із посиланням на «Пасажирський транспорт».

«Перший пробний рейс зроблений. Далі деякі регламентні роботи – і нові тролейбуси з автономним ходом курсуватимуть Чернівцями із заїздом до центру Садгори», – повідомив депутат Чернівецької міської ради Юрій Бурега.

«Технічні параметри цих тролейбусів дозволяють проїхати без контактної мережі ще майже дві такі відстані, як «Євробуд ХХ»-«Космо» й назад», – додав він.

Відзначимо, що поставки тролейбусів «Дніпро Т203» до Чернівців почалися 10 квітня. Сюди прибули перші два з 4 тролейбусів. Згідно з технічним завданням, машина має бути забезпечена системою автономного ходу на базі акумуляторних батарей із запасом не менш ніж 15 км. Крім того, передбачений кондиціонер кабіни водія та салону.

Вартість одного такого тролейбуса склала 7,5 млн грн.

Нагадаємо, в Тернополі відмовляться від маршруток.

Також стало відомо, що Львів відмовляється від маршруток. Планується, що протягом п'яти років маршрутки повністю зникнуть, а їх замінять тролейбуси, електроавтобуси та автобуси з більшою пасажиромісткістю, які курсуватимуть за чітко визначеним графіком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: