Греція отримає від ЄС багатомільярдний транш

Читать на русском
Греція отримає від Єврогрупи новий кредит розміром 6,7 млрд євро. Транш буде надано двома виплатами, перша з яких запланована на лютий.

Новий транш кредиту для Греції від Європейського механізму стабільності становитиме 6,7 млрд євро.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні Єврогрупи (рада міністрів фінансів 19 країн єврозони), пише Прайм.

Євросоюз почав відправляти мігрантів назад до ГреціїКраїни-члени Євросоюзу почали процес повернення до Греції мігрантів, які впродовж останніх п'яти місяців прибули до ЄС через грецьку територію.

«Четвертий транш за програмою EMS на суму 6,7 мільярда євро буде надано Греції двома виплатами», - сказано в повідомленні.

Перша виплата розміром 5,7 млрд євро буде надана в лютому на потреби з обслуговування боргу. Наступна виплата за поточною заборгованістю може бути підтверджена робочою групою Єврогрупи навесні.

Чергова програма фінансової допомоги Греції з боку іноземних кредиторів почала працювати 2015 року, її обсяг – близько 86 мільярдів євро кредитів. Кошти видає ESM за умови виконання Грецією програми коригування економіки, що охоплює реформи. У серпні завершується третя програма допомоги.

Мета програми - відновлення економіки країни і довіри до неї інвесторів, щоб Греція змогла повернутися до повноцінного самостійного ринкового фінансування своїх потреб. Це вже третя з 2010 року програма, попередні дві не змогли повністю досягти аналогічної мети, і їх довелося, так чи інакше, доповнювати.

Нагадаємо, в Греції хочуть в 2018 році врегулювати багаторічний спір навколо назви Македонія, на нього претендують як балканська країна, так і північна провінція в Греції.

Також Греція запровадила податок на пластикові пакети.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: