Трамп обговорив з лідером Південної Кореї зрив переговорів з КНДР

Читать на русском
Президент Південної Кореї Мун Чже Ін і президент США Дональд Трамп обговорили перспективи американо-північнокорейських переговорів на тлі загроз КНДР вийти з діалогу.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін і президент США Дональд Трамп обговорили перспективи американо-північнокорейських переговорів на тлі загроз КНДР вийти з діалогу.

Як пише «Слово і Діло», про це заявили в адміністрації південнокорейського лідера, повідомляє агентство Yonhap.

Кім Чен Ин готує план з денуклеаризаціїГлава Північної Кореї Кім Чен Ин готовий представити програму з денуклеаризації Корейського півострова, повідомив новий держсекретар США.

Мун Чже Ін обговорив з Трампом підготовку його зустрічі з Кім Чен Ином, яка повинна відбутися 12 червня в Сінгапрурі.

«Два президенти обмінялися думками з приводу різних кроків загроз [виходу з переговорів за ядерною програмою і скасування зустрічі з південнокорейським керівництвом], зроблених КНДР», - заявили в прес-службі південнокорейського президента.

У травні КНДР відмовилася від раніше наміченої зустрічі з вищим керівництвом Південної Кореї через спільні військові навчання Сеула і Вашингтона на Корейському півострові. Потім Пхеньян пригрозив скасувати і саміт Трампа і Кім Чен Ина. Однак поки в Держдепі повідомлень про скасування зустрічі не отримували. В кінці квітня вперше з 2007 року на розмежувальної лінії відбулася зустріч лідерів Південної і Північної Кореї.

На саміті в Сінгапурі 12 червня Трамп і Кім Чен Ин планували обговорити ядерне і ракетне роззброєння Північної Кореї. Позиція США має передбачає негайну денукліарізацію за термін від шести місяців до року, КНДР наполягає на поетапному роззброєнні. В середині травня Пхеньян заявив, що погодиться на зустріч тільки якщо США відмовляться від курсу на односторонню денукліарізацію Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: