Названа ймовірна причина відмови КНДР від ядерної зброї

Читать на русском
Причиною відмови від подальших ядерних випробувань КНДР могли стати руйнування і радіоактивне забруднення від попередніх випробувань.

Причиною відмови від подальших ядерних випробувань КНДР могли стати руйнування і радіоактивне забруднення від попередніх випробувань.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в середу, 25 квітня, повідомляє South China Morning Post з посиланням на китайських експертів.

Зокрема, зазначається, що в Північній зруйнований полігон, де проводилися випробування.

«Руйнування після п'яти ядерних вибухів можуть бути причиною того, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин оголосив в п'ятницю про те, що «заморозить» ядерні та ракетні випробування», - йдеться в повідомленні.

Видання повідомляє, що китайські вчені-сейсмологи підтвердили, що в результаті ядерних випробувань на північному сході КНДР у вересні минулого року практично зруйнувалася гора Мантапсан, в тунелі під якою підірвали потужну бомбу. В результаті сталося радіоактивне забруднення навколишньої місцевості. На думку вчених, радіоактивний пил може вийти через отвори або тріщини в пошкодженій горі.

А в жовтні минулого року японські ЗМІ повідомляли, що в КНДР після одного з випробувань водневої бомби на полігоні обвалився підземний тунель. В результаті загинули близько двохсот осіб. Підтверджень цієї інформації не було, а уряд Північної Кореї про аварії не повідомляв.

Раніше лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що з 21 квітня зупиняє ядерні та ракетні випробування і закриває полігон Пунгері на півночі країни.

Нагадаємо, 21 квітня стало відомо, що Кім Чен Ин оголосив про закриття ядерного полігону на півночі країни і припинення ракетних і ядерних випробувань. Пізніше північнокорейською лідер також дав згоду США на інспекцію полігону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: