Міжнародна морська організація має намір провести аудит в Україні

Читать на русском
Міжнародна морська організація проведе аудит в Україні. Перевірка триватиме з 9 по 18 червня 2018 року.

Україна підписала Меморандум про співпрацю з Міжнародною морською організацією (ІМО) щодо участі в системі аудиту держав-членів ІМО.

Про це повідомила прес-служба посольства України у Великій Британії, передає Слово і Діло.

«Підписанням цього документа Україна офіційно підтверджує свою згоду на проведення аудиту Міжнародною морською організацією, який пройде з 9 по 18 червня 2018 року. Предметом аудиту буде перевірка виконання Україною її міжнародних зобов'язань у сфері морської безпеки», - сказано в повідомленні.

Уточняється, що проходження даного аудиту буде сприяти зміцненню авторитету України як морської держави.

Церемонія відбулася 18 травня в штаб-квартирі ІМО в Лондоні в присутності державного секретаря Міністерства інфраструктури Андрія Галущака, посла України у Великобританії, постійного представника України при ІМО Наталії Галібаренко і Генерального секретаря Організації Кітакамі Ліма.

Як відомо, Україна подала до Гааги меморандум про порушення РФ Конвенції ООН з морського права.

Нагадаємо, 4 травня російський сторожовий корабель Аметист затримав в Чорному морі українське судно ЯМК-0041, яке нібито вело незаконний вилов камбали.

Відзначимо, українська сторона виключає можливість обміну затриманого екіпажу кримського судна Норд на екіпаж ЯМК-0041, який утримують в Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: