ДТП в Харкові: засідання суду перенесли на 17 травня

Читать на русском
У суді Харкова відбулося чергове засідання в справі про трагічну ДТП. Експертиза показала, що Volkswagen Touareg і Lexus RX 350 на момент зіткнення перебували в справному стані.

У п'ятницю, 11 травня, в Київському районному суді Харкова відбулося чергове засідання в справі про трагічну ДТП на Сумській.

Як пише «Слово і Діло» з посиланням на NewsRoom, учасники процесу перейшли до вивчення речових доказів.

Смертельна ДТП в Харкові: Зайцева визнала провинуГоловна підозрювана в смертельній ДТП в Харкові Олена Зайцева заявила, що визнає свою провину, просить вибачення й готова нести відповідальність.

За словами прокурора Ігоря Омельченка, згідно з даними автотехнічної експертизи, обидва автомобілі – Volkswagen Touareg і Lexus RX 350 – на момент зіткнення були в справному стані. Несправностей, які могли б призвести до трагедії, фахівці не виявили.

Крім того, суддя Віктор Попрас процитував матеріали слідчого експерименту, під час якого один зі свідків повідомив, що Lexus їхав зі швидкістю 92 км/год й на червоне світло.

Представники підсудних Олени Зайцевої та Геннадія Дронова досліджували місце ДТП докладніше й заявили, що аварія сталася на перетині трьох вулиць – Сумської, Мечникова та площі Конституції. За даними звинувачення, в документах значаться лише Сумська та Мечникова. Щоб з'ясувати, чи потрібно враховувати нове місце розташування, суд вирішив подивитися відеозапис зіткнення машин. З технічних причин показати його не вийшло, тому суддя Віктор Попрас оголосив перерву до 17 травня.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляло, що 24 квітня в справі про аварію 18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській суд допитав двох останніх свідків події.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року позашляховик Lexus, за кермом якого перебувала Олена Зайцева, вилетів на тротуар і на смерть збив п'ятьох пішоходів. Ще одна дівчина за тиждень померла в реанімації.

Обидва учасники аварії – водій Lexus Олена Зайцева та Геннадій Дронов, який був за кермом Volkswagen Touareg, – зараз перебувають у СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: