Москаль розповів про провокацію, що готувалася ФСБ на Закарпатті

Читать на русском
В Ужгороді виявили арсенал зброї, яку російські спецслужби готували для провокації в разі загострення ситуації в регіоні.

В Ужгороді виявили арсенал зброї, яку російські спецслужби готували для провокації в разі загострення ситуації в регіоні.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, повідомляє в п'ятницю, 18 травня, його прес-служба.

ФСБ організувала в Україні викрадення росіянина – відеоСБУ припинила спробу російських спецслужб викрасти з території України громадянина РФ, який у 2014 році переїхав до України на знак незгоди з політикою Кремля.

«Вилучена зброя з боєприпасами має пряме відношення до п'ятого розвідуправління ФСБ Росії, яке працює в країнах колишнього СРСР. Цей арсенал припасли для збройної провокації в разі загострення ситуації в області, яку ФСБ уже роками готує. Факт вилучення зброї свідчить про те, що, незважаючи на постійні провали своїх спецоперацій на Закарпатті, ФСБ не полишає надії розхитати тут ситуацію, щоб повторити донбаський сценарій у найзахіднішій області України, на кордоні з Євросоюзом», - зазначив Москаль.

Він додав, що в ніч на 18 травня в Ужгороді в мікрорайоні Радванка оперативники обласного управління СБУ під час контррозвідувальних заходів виявили схрон з боєприпасами - чотири реактивних протитанкових гранатомети РПГ-22 і 22 ручних протипіхотних гранат РГД-5 із запалом. І гранатомети, і гранати в справному стані і готові до застосування.

Раніше в Чернігівській області ліквідували схованку з боєприпасами.

Також поліція вилучила схрон боєприпасів під Донецьком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: