ФСБ організувала в Україні викрадення росіянина – відео

Читать на русском
СБУ припинила спробу російських спецслужб викрасти з території України громадянина РФ, який у 2014 році переїхав до України на знак незгоди з політикою Кремля.

СБУ припинила спробу російських спецслужб викрасти з території України громадянина РФ, який у 2014 році переїхав до України на знак незгоди з політикою Кремля.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 14 травня, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

СБУ попередила спробу викрадення спецслужбами РФ громадянина РосіїСлужба безпеки України

Зокрема, оперативники СБУ встановили, що для переправлення росіянина на територію РФ представники російських спецслужб найняли групу жителів Харківської області на чолі з колишнім співробітником міліції.

За даними силовиків, зловмисники періодично працювали на території РФ, раніше вже були засуджені за насильницькі злочини в Україні і притягалися до адміністративної відповідальності в Росії.

«Для виконання марудної роботи, а саме викрадення росіянина за місцем його проживання і передачі в умовленому місці на території Харківської області, ватажок зловмисників за винагороду в розмірі 23 тисяч доларів США найняв представників місцевого криміналітету. Потім, з використанням снодійних препаратів, росіянина планувалося переправити через державний кордон України на територію Росії для передачі представникам спецслужб РФ», - йдеться в повідомленні.

Як доповіли у відомстві, у результаті кількаходової спецоперації із залученням підрозділів ГУ Нацполіції в Харківській області оперативникам контррозвідки СБУ вдалося запобігти викраденню росіянина.

«Правоохоронці затримали всіх учасників злочинної групи під час розрахунку з безпосередніми викрадачами і спроби вивозу росіянина. У зловмисників були вилучені 23 тисячі американських доларів, отриманих від спецслужб РФ за виконання злочинного завдання, і засоби зв'язку з російськими кураторами», - відзвітували в СБУ.

Силовики відкрили кримінальні провадження за статтями про державну зраду і незаконне позбавлення волі чи викрадення людини. Зараз вирішується питання про оголошення затриманим підозри в скоєнні злочину і обрання щодо них судом запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що в Криму із січня 2018 року російські силовики затримали 28 активістів.

Також Геращенко розповіла про звільнення політв'язнів Кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: