ЗМІ дізналися про наявність зразка «Новачка» у німецької розвідки

Читать на русском
Зразок нервово-паралітичної речовини «Новачок» був у розпорядженні німецької розвідки з початку 1990-х років, крім того, фахівцями була отримана і його формула.

Зразок нервово-паралітичної речовини «Новачок» був у розпорядженні німецької розвідки з початку 1990-х років, крім того, фахівцями була отримана і його формула.   Як передає «Слово і Діло», журналістське розслідування на цю тему провели кілька великих ЗМІ ФРН, передає «РІА Новини» з посиланням на газету Zeit.

Спецслужби виявили місце виробництва отрути «Новачок» – ЗМІСпецслужби Великобританії вважають, що досить точно визначили місце виробництва нервово-паралітичної речовини «Новачок», якою був отруєний екс-розвідник Сергій Скрипаль і його дочка.

Зразок отруйної речовини був отриманий BND понад 20 років тому, стверджується в матеріалі, в ФРН його привіз завербований розвідку перебіжчик. Інформацію газеті підтвердили ті, хто ухвалював рішення щодо проведення цієї операції. Аналіз отриманої проби «Новачка» був направлений в одну з лабораторій Швеції, але розвідслужбі і бундесверу передали тільки формулу. Де зараз знаходиться переданий зразок - невідомо, пише видання.

У статті наголошується, що відомості про речовину ФРН передала партнерам по НАТО, а ті стали виробляти її в малих кількостях.

4 березня в Солсбері були отруєні британський агент і екс-співробітник Головного розвідувального управління (ГРУ) Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Лондон заявив, що під час замаху використовувався препарат А-234 групи «Новачок», який розроблявся в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: