У роботі WhatsApp на території РФ стався збій

Читать на русском
Користувачі WhatsApp скаржаться на проблеми з підключенням, отриманням і відправкою повідомлень.

Користувачі WhatsApp скаржаться на проблеми з підключенням, отриманням і відправкою повідомлень.

Як пише «Слово і Діло», перебої з меседжером мають користувачі в Росії, а також у країнах Центральної Європи, передає в четвер, 17 травня, сайт Down Detector.

Блокування Telegram в РФ: бізнесмен подав перший позовНа Роскомнагляд і Мінфін Росії через блокування Telegram подали судовий позов. Збиток оцінили в розмірі 5 млн. рублів.

Зазначено, що в російських користувачів також спостерігаються труднощі з доступом до меседжера Viber.

Як повідомив у своєму телеграм-каналі гендиректор провайдера Diphost Філіп Кулін, який моніторить блокування в РФ, Роскомнагляд почав блокувати IP-адреси WhatsApp, у новій вибірці на виведення для провайдерів опинилися 329 адрес меседжера.

«О 14:14 вони їх випадково додали, о 15:19 уже прибрали», - розповів Кулин.

За його словами, WhatsApp опинився в цілому блоці помилково заблокованих IP-адрес, серед яких, зокрема, були сервери провайдерів Selectel, IT-Grad, Burger King, американської ІТ-компанії Akamai (її послугами користується, наприклад, Google). Усі вони через годину були прибрані з реєстру.

На думку Куліна, проблема помилкового блокування була в автоматичному додаванні ресурсів у реєстр забороненої інформації, яка незабаром опинилася у вивантаженні для провайдерів.

«Є підозра, що Роскомнагляд по-певному стежить за додатком Telegram і на основі аналізу трафіку блокує якісь IP-адреси автоматично, без ручної перевірки», - пояснив він.

Нагадаємо, Facebook заблокував 200 додатків через скандал зі стеженням.

А Telegram потрапив під заборону в одній з арабських країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: