Telegram потрапив під заборону в одній з арабських країн

Читать на русском
В Ірані суд ухвалив рішення про блокування месенджера Telegram для захисту національної безпеки.

В Ірані суд ухвалив рішення про блокування месенджера Telegram для захисту національної безпеки.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на місцеве телебачення.

На протести в Москві проти блокування Telegram вийшли тисячі людейУ Москві на мітинг на підтримку месенджера Telegram, що проходить на проспекті Сахарова, прийшли близько 5 тисяч осіб.

«Беручи до уваги різні скарги на застосування соціальних мереж Telegram громадянами Ірану і виходячи з вимог організацій безпеки, спрямованих на протидію незаконній діяльності Telegram», - пояснили в суді.

Судове рішення прийнято через кілька днів після того, як Іран заборонив урядовим органам використовувати додаток Telegram, популярний серед держЗМІ, політиків, компаній і пересічних іранців.

В середині квітня керівник Ісламської республіки аятола Алі Хаменеї у своєму офіційному каналі оголосив, що відмовляється від використання Telegram з метою захисту національних інтересів і боротьби з монополією месенджера.

Відзначимо, що Росія намагається заблокувати Telegram більше двох тижнів. Роскомнагляд заблокував понад 20 мільйонів IP-адрес, однак месенджер продовжує працювати в Росії. При цьому постраждали інші сайти та компанії, як Google, Amazon та Microsoft, так і Однокласники, ВКонтакте, Яндекс та Mail.Ru.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: