САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох фігурантів «газової справи»

Читать на русском
Антикорупційні прокурори направили до суду звинувачення щодо чергових двох фігурантів справи про газові схеми.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо директорів ТОВ «Нафтогаз Трейд» і «Газ Транс Груп» Євгена Бистрицького та Олександра Канцелярука відповідно, яких затримали восени 2017 року за підозрою в участі в «газових схемах» народного депутата Олександра Онищенка.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в САП.

«27 квітня за результатами досудового розслідування НАБУ до Печерського районного суду міста Києва скерувало обвинувальний акт щодо двох осіб, задіяних, на думку сторони звинувачення, в так званій «газовій справі», – зазначили в прокуратурі.

За інформацією САП, ідеться про двох підозрюваних, яких НАБУ затримало у вересні й жовтні 2017 року. Відзначається, що обидва фігуранти справи більше року переховувалися від слідства й перебували в розшуку.

«Згідно з обвинувальним актом, вказані особи обіймали посади директорів товариств-переможців аукціонів із продажу природного газу за заниженими цінами, які в подальшому реалізовували газ уже за ринковими цінами та чинили дії з легалізації отриманих у такий спосіб прибутків», – пояснили правоохоронці.

Обвинуваченим інкриміноване скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України, вчинених у складі злочинної організації (участь в злочинній організації та вчинюваних нею злочинах, співучасть у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; фіктивне підприємництво; службове підроблення).

У САП додали, що одному з підозрюваних обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави (у 18 млн грн – ред.). Іншому підозрюваному також обрали аналогічний запобіжний захід, але з меншою сумою застави, яку він вніс.

Нагадаємо, одному із затриманих восени 2017 року фігурантів справи Онищенка знову зменшили заставу.

Раніше суд відмовив в обранні запобіжного заходу судді Денисюк, що фігурує в справі нардепа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: