У Міносвіти обурилися через практику студентів у окупованому Криму

Читать на русском
Міністерство освіти вважає неприпустимою ситуацію з направленням студентів Сумського педагогічного університету на практику до Криму.

Міністерство освіти вважає неприпустимою ситуацію з направленням студентів Сумського педагогічного університету на практику до Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це журналістам сказала в понеділок, 14 травня, міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє «Укрінформ».

Найкращі міста світу для студентів. У списку немає КиєваЦього року найкращим містом у світі для студентів університетів став Лондон, українські міста до рейтингу не потрапили.

«Ми вважаємо, що будь-які санкціоновані навчальними закладами поїздки до окупованого Криму є абсолютно неприпустимими. Оскільки це територія, окупована РФ, яка є агресором, яка сьогодні веде російсько-українську війну», – заявила Гриневич.

«І якщо ми офіційні поїздки чи офіційні делегації відправляємо до Криму, то це ніщо інше, як визнання цієї ситуації й сумнів у її незаконності. А вона дійсно незаконна», – додала міністр.

Вона зазначила, що наразі МОН очікує пояснень від ректора вишу.

За словами Гриневич, якщо виш свідомо обрав проведення практичних занять для студентів саме в Криму, хоча міг провести їх і у Карпатах, будуть вжиті відповідні адміністративні заходи.

В офіційному коментарі на сайті відомства також зазначено, що Міністерство освіти і науки України не підтримує проведення будь-якої навчальної діяльності українських студентів на тимчасово окупованих територіях України.

Як повідомлялося, група студентів 1-3 курсів Сумського педагогічного університету ім. Макаренка з 27 квітня до 7 травня проходила практику на окупованому півострові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: