Лавров говорить, що РФ визначилася з транзитом газу через Україну

Читать на русском
Російська влада готова провести консультації з Києвом про збереження транзиту газу через Україну.

Російська влада готова провести консультації з Києвом про збереження транзиту газу через Україну.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив виконувач обов'язків міністра закордонних справ РФ Сергій Лавров, передає в четвер, 10 травня, телеканал «Россия 24».

«Газпром» зменшив транзит газу через УкраїнуІз січня до квітня обсяг газу, який йшов транзитом через Україну, скорочувався, проте в квітні він перевищив аналогічний показник за минулий рік.

«Президент Путін уже говорив, говорило керівництво «Газпрому», Міністерства енергетики, ми не проти того, щоб зберігся певний обсяг транзиту через Україну. Головне, щоб це було економічно обґрунтовано, а не політично нав'язано. Ми до таких консультацій з українською стороною готові», – сказав Лавров.

Він також наголосив, що газопровід «Північний потік-2» необхідний.

«Це економічно абсолютно виправданий і вигідний для Європи проект. Досить згадати, що довжина, протяжність труби буде, по-моєму, майже вдвічі коротшою, ніж труба, яка зараз доходить до Німеччини через Україну», – зазначив голова російського МЗС.

Раніше повідомлялося, що Німеччина підтримає український транзит газу до Європи.

Нагадаємо, з 1 до 5 травня цього року транзит російського природного газу через Україну скоротився до 199,7 млн куб. м на добу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: