Прикордонники не пропустили в Україну російську артистку

Читать на русском
За словами помічника голови Держприкордонслужби, в Україну Сурганова прилетіла в особистих цілях, але законодавство про тимчасово окуповані території не передбачає винятків.

У ніч на понеділок, 14 травня в пункті пропуску «Жуляни» прикордонники не пропустили в Україну артистку з Російської Федерації – екс-солістку групи «Нічні снайпери», лідера гурту «Сурганова і Оркестр» Світлану Сурганову.

Про це повідомив помічник керівника Держприкордонслужби Олег Слободян на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Інформаційна війна: за яких умов українським артистам заборонять виступати в РФВідтепер російські артисти можуть приїжджати з гастролями в Україну лише з дозволу СБУ. Як бути з концертами українських артистів у Росії та чи варто врегулювати питання законодавчо, міркували з експертами.

«Під час оформлення пасажирів рейсу, який прибув із Мінська, була виявлена ​​громадянка РФ Світлана Сурганова («Сурганова і Оркестр»). Під час бесіди з громадянкою встановлено, що в травні 2016 року вона дійсно відвідувала ТОТ (тимчасово окуповану територію – ред.) АР Крим авіарейсом із Петербурга до Сімферополя й через 2 дні повернулася до Росії», – написав Слободян.

За словами помічника голови Держприкордонслужби, в Україну Сурганова прилетіла в особистих цілях, але законодавство про тимчасово окуповані території не передбачає винятків.

«У межах компетенції прикордонники ухвалили рішення про непропуск цієї громадянки в Україну та заборону їй в'їзду терміном на 3 роки», – додав Слободян.

За його словами, загалом протягом 2017-2018 років прикордонники не пропустили через кордон і заборонили в'їзд в Україну вже 117 артистам та іншим публічним діячам із РФ, які порушували вітчизняне законодавство щодо відвідування ТОТ АР Крим.

Раніше стало відомо, що російському реп-виконавцю Матвію Мельникову, відомому під псевдонімом МОТ, заборонили в'їзд в Україну терміном на три роки.

Також нагадаємо, у Львові перед концертом Білик пройшла акція протесту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: