Іран засудив до смертної кари вісьмох бойовиків ІГ

Читать на русском
Суд в Тегерані в неділю, 13 травня, засудив до смертної кари вісім бойовиків терористичного угрупування Ісламська держава.

Суд в Тегерані в неділю, 13 травня, засудив до смертної кари вісім бойовиків терористичного угрупування Ісламська держава, звинуваченим в скоєнні теракту в іранській столиці в червні 2017 року.

Як пише «Слово і Діло», рішення суддів може бути оскаржене у Верховному суді Ірану.

ІДІЛ закликало здійснювати теракти під час РамадануІДІЛ розповсюдила 12 червня аудіоповідомлення із закликом до послідовників почати атаки в США, Європі, Росії, Австралії, Іраку, Сирії, Ірані та на Філіппінах під час ісламського священного місяця Рамадан.

Процес у справі теракту в Тегерані розпочався наприкінці квітня. На лаві підсудних спочатку перебували 26 підозрюваних, тепер 18 з них залишаються під слідством.

На початку червня 2017 року Тегерані сталися напади на мавзолей аятоли Хомейні і іранський парламент. Спочатку чотири людини, озброєних автоматами Калашникова, увірвалися в будівлю парламенту, де засідали депутати. Один з нападників підірвав себе. Незабаром після цього кілька осіб, включаючи ще одного смертника, атакували мавзолей аятоли Хомейні, розташований в передмісті Тегерана.

В результати були вбиті щонайменше 16 осіб, понад 50 отримали поранення. Відповідальність за обидва теракти взяло на себе ІД. Це був перший напад бойовиків «Ісламської держави» в Ірані, який призвів до жертв, зазначає інформаційне агентство Reuters.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: