Іран підозрює США і Саудівську Аравію в організації терактів в Тегерані

Читать на русском
Корпус вартових Ісламської революції Ірану звинуватив США і Саудівську Аравію в причетності до терактів в Тегерані, які сталися в середу.

Корпус вартових Ісламської революції Ірану звинуватив США і Саудівську Аравію в причетності до терактів в Тегерані, які сталися в середу.

Про це йдеться в заяві Корпусу, який є військовою верв'ю виконавчої влади в Ірані, оприлюдненому офіційним агентством новин Ісламської республіки Іран IRNA, інформує «Слово і Діло».

«Ці терористичні атаки відбулися тільки через тиждень після зустрічі між американським президентом і (саудівськими) боязкими лідерами, які підтримують терористів. Те, що «Ісламська держава» взяла відповідальність лише доводить їх причетність до цих жорстоких атак», - йдеться в заяві.

Корпус вартових Ісламської революції при цьому заявляє, що такі дії не залишаться поза увагою.

США відновлять «ядерні» санкції проти ІрануУ Білому домі вирішили відновити санкції, зняті в 2015 році після «історичної» ядерної угоди з Тегераном.

Нагадаємо, в середу вранці четверо озброєних чоловіків відкрили вогонь біля входу в будівлю парламенту, після чого проникли в будівлю. Згодом один з них підірвав себе.

Другий напад стався в мавзолеї Хомейні на півдні Тегерана. Троє нападників убили одну людину і поранили ще п'ятьох, після чого смертниця влаштувала вибух. Один з нападників покінчив життя самогубством, іншого вдалося затримати.

Відповідальність за теракти взяла на себе терористичне угрупування «Ісламська держава».

В результаті двох терактів в парламенті Ірану в Тегерані і в мавзолеї Хомейні загинули 12 осіб, ще 39 отримали поранення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: