Стало відомо, скільки українців обрали собі сімейного лікаря

Читать на русском
Найбільше декларацій підписано в Харківській області. На другому місці Київ, потім йдуть Вінницька і Дніпропетровська області.

Уже близько 3,5 мільйонів українців обрали свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра в рамках кампанії Лікар для кожної сім'ї, підписавши з ними відповідні декларації.

Як пише «Слово і Діло», такі дані станом на п'ятницю, 11 травня, озвучили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

Медична реформа в Україні: час обирати сімейного лікаряОдин з етапів медичної реформи в Україні стартує з 1 квітня та дає можливість кожному з нас обрати сімейного лікаря. Ми розібралися, скільки загалом має відбутися змін у медичній галузі та коли вони мають завершитися.

У відомстві підкреслили, що українці вибирають з понад 200 тисяч лікарів, зареєстрованих в електронній системі охорони здоров'я.

Найбільше декларацій підписано в Харківській області - 404 500. На другому місці Київ (326 020), на третьому - Вінницька область (298 754), на четвертому - Дніпропетровська (282 836), і на п'ятому місці - Донецька область (267 681).

Нагадаємо, 2 квітня, у перший день національної компанії Лікар для кожної сім'ї, близько 12,5 тисяч українців підписали декларацію із сімейним лікарем.

Як повідомлялося, українці без декларацій з лікарями потраплять в «червоний список».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: