У Черкасах закрили школу, де отруїлися діти

Читать на русском
Під час перевірок, розпочатих через масове отруєння в Черкасах, виявлені порушення санітарного законодавства.

Під час перевірок, розпочатих через масове отруєння в Черкасах, виявлені порушення санітарного законодавства.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, пише «Слово і Діло».

Супрун відзвітувала про ситуацію з отруєнням дітей у ЧеркасахЛабораторії досі не виявили жодних хімічних речовин, які могли б вказувати на причину отруєння дітей у загальноосвітній школі №8 в Черкасах.

Облуправління Держпроспоживслужби провело позапланові перевірки школи №8, у якій сталося отруєння, а також підприємства (ПП Родной Є.О.), що виробляє та постачає до школи питну доочищену фасовану воду «Рідненька».

«Виявлені окремі порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та санітарного законодавства», – йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що за результатами перевірок керівництву школи та підприємства направлені приписи щодо усунення виявлених порушень. Також повідомляється, що наразі робота школи №8 тимчасового призупинена до завершення проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів із забезпечення належного санітарного стану закладу. За результатами лабораторних досліджень у пробах ґрунту, води питної з водопровідної мережі та з кулерів відхилень від гігієнічних нормативів виявлено не було, за винятком вмісту алюмінію в одній із 4 відібраних проб питної води з централізованого водопостачання (гранично допустима концентрація – 0,5 мг/куб. дм, виявлено 0,7 мг/куб. дм).

Отруєння в Черкасах: 12 постраждалих у реанімаціїКількість госпіталізованих в Черкасах станом на 19:00 збільшилася до 56, з них 12 знаходяться у відділенні інтенсивної терапії.

Також зазначається, що в пробах ґрунту, питної води, атмосферного повітря та під час радіологічних досліджень перевищень нормативів не виявлено. Крім того, повідомляється про відсутність упродовж 5-8 травня аварійних ситуацій на об’єктах міста Черкаси.

«Проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів та лабораторних досліджень триває», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок масового отруєння в Черкасах, яке сталося вранці 8 травня 2018 року на лінійці в одній зі шкіл міста, за меддопомогою звернулися 55 учнів та 4 вчителя.

Причини отруєння дітей у Черкасах досі з'ясовуються, слідство вивчає більш ніж п'ять основних чинників отруєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: