Отруєння в Черкасах: із переліку можливих причин виключили військових

Читать на русском
Фахівці не знайшли ознак витоку отруйних речовин із військової частини, що розташована біля школи в Черкасах, де 8 травня отруїлися десятки дітей.

Фахівці не знайшли ознак витоку отруйних речовин із військової частини, що розташована біля школи в Черкасах, де 8 травня отруїлися десятки дітей.

Про це повідомляє військова прокуратура Центрального регіону, пише «Слово і Діло».

Супрун відзвітувала про ситуацію з отруєнням дітей у ЧеркасахЛабораторії досі не виявили жодних хімічних речовин, які могли б вказувати на причину отруєння дітей у загальноосвітній школі №8 в Черкасах.

Відомство зазначає, що оскільки однією з версій отруєння було розповсюдження невідомої речовини з прилеглої до школи території військової частини А1744, фахівці ДСНС, поліції та ЗСУ «із залученням новітніх приладів» перевірили таку можливість.

«За результатами проведеного огляду витоку будь-яких отруйних речовин виявлено не було. Радіаційний та хімічний фон у межах норми. Будь-яких вибухів на території частини не було», – підкреслюють у прокуратурі.

У Міністерстві охорони здоров'я обіцяють, що перші висновки експертів щодо причин отруєння дітей у Черкасах будуть 10 травня.

8 травня в Черкасах на території загальноосвітньої школи №8 під час проведення шкільної лінійки відчули погіршення самопочуття учні школи (2-9 класи). Загалом на лінійці перебували 424 школяра.

У Нацполіції пізніше повідомили, що станом на 14:00 до лікувальних установ Черкас ушпиталені з отруєнням 50 учнів і двоє вчителів.

За фактом масового отруєння відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 КК (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Станом на ранок 10 травня у лікарні перебувають 54 учні, три вчительки та техпрацівниця Черкаської школи №8.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: