Савченко в день народження залишилася без адвокатів

Читать на русском
Народний депутат Надія Савченко, яка підозрюється в підготовці терактів і поваленні державної влади, залишилася без адвокатів.

Народний депутат Надія Савченко, яка підозрюється в підготовці терактів і поваленні державної влади, залишилася без адвокатів.

Від неї пішли обидва захисники – Олег Соловей і Дмитро Бугай. Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на адвоката Солов'я в п'ятницю, 11 травня.

Луценко розповів, хто давав Савченко зброю для терактівУкраїнські правоохоронці встановили імена та посади російських полковників, які давали зброю депутату Надії Савченко для вчинення теракту в центрі Києва.

«Сьогодні ми розірвали наші робочі стосунки. Ми – я і Дмитро Бугай – більше не представляємо інтереси Надії Савченко. Ми підписали відповідну угоду», – сказав він.

Соловей зазначив, що причиною цього стала в тому числі й некоректна поведінка та позиція сестри Савченко Віри, яка втручається в робочі відносини захисників і підзахисної.

«Ми не є прихильниками таких відносин. Ми не працюватимемо зі сторонньою людиною, в тому числі з Вірою, яка поводиться з адвокатами сестри некоректно. Ми працюємо з клієнтом і розробляємо єдину позицію, а всі сторонні втручання не йдуть на користь Надії», – сказав Соловей.

Він додав, що це питання (про те, що адвокати відійдуть від справи) обговорювали із Савченко протягом трьох днів, а 11 травня дійшли згоди.

Соловей також зазначив, що сестра знайшла для Надії Савченко нового адвоката – Олександра Шадріна (він вів справу підозрюваної в сепаратизмі та створенні терористичної організації екс-мера Слов'янська Нелі Штепи).

«Але сьогодні в нашій присутності Надія підписала відмову від усіх адвокатів, у тому числі й від Шадріна», - сказав Соловей.

При цьому адвокат готовий повернутися до роботи із Савченко, якщо вона виявить таке бажання й пообіцяє не втручатися в роботу.

Нагадаємо, Надію Савченко підозрюють у спробі організації збройного державного перевороту методом терору. За інформацією ГПУ, Савченко планувала закидати гранатами ложі в Раді, а за допомогою міномета обстріляти залу засідань, після чого з автоматів добити тих, хто вижив.

Пізніше Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід Савченко у вигляді тримання під вартою до 20 травня без можливості внесення застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: