Савченко проситься на засідання Ради

Читать на русском
Нардеп Надія Савченко вимагає забезпечити їй можливість бути присутньою на засіданнях парламенту.

Нардеп Надія Савченко вимагає забезпечити їй можливість бути присутньою на засіданнях парламенту.

Про це повідомила прес-служба народного депутата, пише «Слово і Діло».

Оприлюднили фото Савченко після 42 днів голодуванняНародний депутат Надія Савченко, заарештована за підозрою в підготовці терактів у Києві, продовжує голодування вже 42 дні.

Своє депутатське звернення Савченко адресувала генеральному прокурору Юрію Луценку, керівнику Служби безпеки України Василю Грицаку та голові Верховної Ради Андрію Парубію.

Нардеп посилається на законодавство, зокрема й на Конституцію та закон «Про статус народного депутата України».

«Будучи чинним народним депутатом, Надія Савченко має відвідувати засідання Верховної Ради України, проводити зустрічі з виборцями, звітувати в ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Відразу після цього її в приміщенні Верховної Ради затримали працівники Служби безпеки України та оголосили підозру. 23 березня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня.

29 березня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу адвокатів народного депутата Надії Савченко про застосування до неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Надії Савченко інкримінують змову з ватажками бойовиків «Л/ДНР» і з керівником Центру звільнення полонених Володимиром Рубаном. Вони нібито планували повалення чинної влади та вбивства її представників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: