Луценко спростував інформацію про швидкий вирок у справі Януковича

Читать на русском
Голова ГПУ Юрій Луценко спростував заяву свого заступника Євгена Єніна про терміни винесення вироку Віктору Януковичу в справі про державну зраду.

Голова ГПУ Юрій Луценко спростував заяву свого заступника Євгена Єніна про терміни винесення вироку Віктору Януковичу в справі про державну зраду.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у коментарі телеканалу «112 Україна».

Суд долучив до справи про держзраду листи про погрози з боку РосіїСпецслужби попереджали колишнього президента України Віктора Януковича про загрози з боку Російської Федерації.

«Я хотів би спростувати слова свого заступника, він отримав зауваження від мене з цього приводу. Генеральна прокуратура України не може жодним чином встановлювати терміни судового слідства. Це залежить виключно від головуючого судді й від заданого ним темпу розгляду справи», – пояснив Луценко.

Крім того, генпрокурор також розповів про механізм введення в дію судового рішення, з огляду на відсутність Януковича в Україні.

«У будь-якій справі заочного засудження в разі отримання вироку відбувається кілька важливих речей. Перше – суд, як правило, ухвалює рішення про конфіскацію всього відомого майна засудженого. Друге – виходячи з цього відбувається процедура притягнення до відповідальності інших учасників злочинної організації», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше заступник голови ГПУ Євген Єнін заявив, що суд у справі про держзраду Януковича може винести вирок протягом травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: