Кому передали недобудову «Нафтогазу» на Лівобережній

Читать на русском
Кабмін погодив передачу від Нафтогазу до Національної поліції багатоповерхової недобудови біля станції метро Лівобережна в Києві.

Кабінет міністрів України погодив передачу від НАК «Нафтогаз України» до сфери управління Національної поліції багатоповерхової недобудови біля станції метро «Лівобережна» в Києві.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в Києві в четвер, 10 травня, пише «Слово і Діло».

«Погодитися з пропозицією Національної поліції щодо відчуження об'єкта незавершеного будівництва на вулиці Андрія Шептицького Митрополита, 2 в Києві «Нафтогазом України» шляхом безкоштовного його передання до сфери управління Національної поліції», – йдеться у відповідному розпорядженні уряду.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що після завершення зведення будівлі в ній будуть облаштовані службові приміщення поліції.

Згідно з даними «Нафтогазу», балансова вартість недобудови становить 32,27 млн грн.

Нагадаємо, зведення будівлі почалося у 80-х роках. У ній планувалося розмістити Державний комітет із матеріально-технічного постачання УРСР. Після аварії на Чорнобильській АЕС темпи будівництва знизилися, а в 1991-му воно практично зупинилося: на той момент «коробка» будинку була завершена, однак внутрішні роботи та облицювання ще не були проведені.

Згодом будівлю розглядали для розміщення Міністерств економіки, фінансів, Палацу правосуддя, інших установ. З 1999 року воно перебуває у власності «Нафтогазу України». У ньому планувалося розмістити центральний офіс компанії. У 2000-2001 роках були розпочаті, але так і не завершені роботи з облицювання та скління будівлі.

«Нафтогазу» в 2017 році довелося витратити близько 5 млн грн на закупівлю декоративно-захисного покриття, яким недобуд завісили в зв'язку з проведенням фіналу Євробачення в Міжнародному виставковому центрі, розташованому поруч.

Раніше Нацполіція оголосила набір патрульних для Криму.

Також підрозділ КОРД отримає гвинтівки та автомати з Німеччини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: