Кабмін затвердив порядок взаєморозрахунків для погашення боргів шахт

Читать на русском
Кабінет міністрів затвердив порядок проведення взаєморозрахунків для погашення боргів шахт за електроенергію.

Кабінет міністрів України затвердив порядок проведення взаєморозрахунків для погашення боргів шахт за електроенергію.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення є в розпорядженні «РБК-Україна».

Травматизм на виробництві: де працювати найнебезпечніше та які суми страхових виплатДо топ-10 найнебезпечніших галузей праці увійшли металургія, будівництво, ЖКГ та хімічна промисловість. Найбільше працівників гине в агросекторі та на шахтах, а перше місце за кількістю травм, як не дивно, за соціально-культурною сферою.

Відзначимо, метою постанови є стабілізація фінансово-економічного стану суб'єктів електроенергетики шляхом погашення заборгованості державних вугледобувних підприємств за спожиту електричну енергію.

Для цього передбачене проведення взаєморозрахунків між держшахтами та учасниками оптового ринку електроенергії. Таким чином, Кабмін затвердив порядок використання коштів держбюджету за програмою «Підтримка впровадження ринку електроенергії» для погашення боргів шахт.

Кошти для цього виділятимуться за рахунок погашення шахтами й підприємствами електроенергетики боргів із податку на прибуток, а також за рахунок частини їхнього прибутку.

Нагадаємо, Насалик не зміг скоротити збитковість шахт до обіцяних 400 мільйонів гривень.

Раніше Кабінет міністрів України виділив понад 131 мільйон гривень для запобігання техногенно-екологічній катастрофі й закриттю шахт на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: