Десятий штат США визнав Голодомор геноцидом

Читать на русском
Американський штат Канзас визнав Голодомор в Україні 1932-1933 років геноцидом проти українського народу.

Американський штат Канзас визнав Голодомор в Україні 1932-1933 років геноцидом проти українського народу.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 9 травня, повідомляє посольство України в США в Facebook.

Голодомор: культурна травма, пам'ятна дата та політичний інструментЗа підрахунками, в результаті Голодомору 1932-1933 років загинули 3 мільйони 943 тисячі українців. Деякі країни досі не визнають трагедію геноцидом, інші – спекулюють на цій темі. Про трагічні події міркували разом з експертами.

Прокламацію, яка проголошує 2018 рік роком пам'яті жертв цієї трагедії в Канзасі, підписав губернатор штату Джефф Кольєр.

«Завдяки спільним зусиллям українських дипломатів в США і американських українців Канзас став 10 штатом, який визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу», - йдеться в повідомленні посольства.

Раніше Голодомор в Україні був визнаний геноцидом в дев'яти штатах США: Вашингтоні, Вісконсині, Іллінойсі, Массачусетсі, Мічигані, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Орегоні і Пенсільванії.

Також відповідне рішення ухвалили парламенти низки країн, зокрема - Канади, Австралії, Грузії, Польщі, Португалії, Угорщини, Латвії, Литви, Естонії, Еквадору, Колумбії, Мексики, Парагваю, Перу і Чилі.

Як повідомлялося, в 2017 році президент Петро Порошенко закликав Конгрес США визнати Голодомор геноцидом українського народу.

2 травня штат Нью-Йорк визнав Голодомор в Україні геноцидом.

Нагадаємо, в березні американський штат Массачусетс також визнав Голодомор в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: