Іран відмовився переглядати ядерну угоду

Читать на русском
Міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф у четвер, 3 травня, заявив, що його країна не стане вести переговори про зміну ядерної угоди 2015 року.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммед Джавад Заріф у четвер, 3 травня, заявив, що його країна не стане вести переговори про зміну ядерної угоди 2015 року.

«Іран не стане повторно вести переговори щодо того, про що було домовлено кілька років тому і що було імплементовано», - цитує Заріфа DW, як пише «Слово і Діло».

Три країни ЄС хочуть посилити санкції проти ІрануВеликобританія, Франція і Німеччина запропонували Європейському Союзу запровадити нові санкції проти Ірану.

Очільник зовнішньополітичного відомства Ірану звинуватив Сполучені Штати в "послідовному порушенні ядерної угоди». На його думку, Вашингтон «залякував" інші держави, аби запобігти поверненню бізнесу в Іран.

Заріф наголосив, що іранські ракети розраховані на менші відстані, ніж ті, що є в інших країн регіону, зокрема в Саудівської Аравії.

Раніше посол Ірану в Великій Британії Хамід Баідінежад заявив, що в разі виходу США з ядерної угоди його країна також припинить в ній участь. Також у Тегерані обіцяють відновити збагачення Ірану, якщо США реалізують свої погрози.

Раніше президент США Дональд Трамп вимагав від європейських союзників до 12 травня «виправити жахливі недоліки» ядерної угоди від 2015 року, в іншому випадку, він відмовиться продовжити режим скасування санкцій США відносно Ірану.

Офіційний Берлін закликав Трампа зберегти чинну угоду з Іраном, а генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш заявив, що існує ризик війни, якщо міжнародна угода не збережеться.

Американський президент вже веде переговори зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном про нову угоду з Іраном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: