США мають намір відрізати Іран від Середземного моря

Читать на русском
США не дозволять Ірану отримати доступ до Середземного моря, заявив американський лідер Дональд Трамп після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

США не дозволять Ірану отримати доступ до Середземного моря, заявив американський лідер Дональд Трамп після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це передає «Слово і Діло».

Три країни ЄС хочуть посилити санкції проти ІрануВеликобританія, Франція і Німеччина запропонували Європейському Союзу запровадити нові санкції проти Ірану.

«Ми поставимо потужний бар'єр перед Середземномор'ям, що, на мій погляд, дуже важливо, тому що якщо ми цього не зробимо, то Іран отримає прямий доступ до Середземномор'я, а цього не повинно бути», - заявив Трамп на спільній прес-конференції.

При цьому він не конкретизував, що з себе представлятиме цей бар'єр, і коли він буде створений.

Крім того, Трамп підкреслив, що Іран заплатить безпрецедентно високу ціну в разі погроз на адресу США.

«Якщо Іран буде нам загрожувати будь-яким чином, він заплатить ціну, яку деякі країни коли-небудь платили», - заявив він.

У свою чергу Макрон висловив надію, що до роботи над новою угодою щодоо Ірану приєднаються регіональні держави, країни Європи, а також Туреччина і Росія.

«Ми повинні разом знайти можливості з регіональними державами, з керівництвом Ірану для укладення угоди ... Я думаю, що обговорення дозволить нам відкрити шлях до нової угоди, яка мені здається необхідною», - сказав він.

Раніше Трамп розповів про перебіг переговорів з КНДР.

А Макрон назвав причину для початку економічної війни між ЄС і США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: