БРСМ Ставицького оштрафували за пожежу 2015 року

Читать на русском
БРСМ екс-міністра Едуарда Ставицького заплатить 41 тисячу гривень за пожежу на нафтобазі 2015 року, в результаті якої загинуло п'ять осіб.

Обухівський районний суд Київської області виніс рішення на користь громадян, які постраждали через забруднення навколишнього середовища під час пожежі на нафтобазі БРСМ влітку 2015 року, згідно з яким компанія має виплатити 30 мінімальних зарплат або 41 340 грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на finance.ua.

Пожежа на нафтобазі виникла ввечері 8 червня 2015 року. Загинули 5 осіб (працівник нафтобази, троє рятувальників і залізничник), ще 10 – потрапили до лікарні. В МВС назвали однією з причин пожежі розбавлення палива. Збитки від наслідків пожежі на нафтобазі у Васильківському районі Київської області склали понад один мільярд гривень.

СБУ: власник нафтобази, що горіла – СтавицькийГолова СБУ підтвердив, що нафтобаза під Києвом, яка горіла кілька днів, та АЗС «БРСМ-Нафта» належали Ставицькому. Тепер СБУ хоче разом з міліцією з'ясувати: як екс-міністр енергетики став співвласником нафтобази.

З вересня 2016 року мінімальна зарплата складає 1 378 гривень. Таким чином, БРСМ заплатить людям 41 340 грн.

Навіть через рік більшість обіцянок щодо цього питання все ще перебувають у процесі виконання. Так, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пообіцяв притягнути місцеву владу до відповідальності за пожежу на нафтобазі БРСМ, а також притягнути до відповідальності тих, хто видавав дозвіл на будівництво нафтобази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: