У ГПУ пояснили, чому Охендовського визнали потерпілим – документ

Читать на русском

У Генеральній прокуратурі України розповіли, чому визнали голову Центрвиборчкому Михайла Охендовського постраждалим.
Михайло Охендовськийфото: УНІАН

Слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва було зобов'язано слідчого Генеральної прокуратури визнати голову Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського постраждалим.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит «Слова і Діла».

«17 лютого 2017 року Михайло Охендовський подав заяву про притягнення його як потерпілого, за результатами розгляду якої 20 лютого слідчим суддею була винесена постанова про відмову у визнанні потерпілим. Однак 2 березня слідчим суддею Печерського райсуду вказана постанова була скасована і зобов'язано слідчого невідкладно вручити Михайлу Охендовському пам'ятку про процесуальні права і обов'язки потерпілого», – йдеться у документі.

За інформацією Генпрокуратури, це кримінальне провадження про притягнення завідомо невинного очільника ЦВК до кримінальної відповідальності Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою було зареєстровано 4 лютого 2017 року також на підставі рішення Печерського райсуду.

«У зв'язку з цим 16 лютого Охендовського було викликано до ГПУ для вручення пам'ятки про процесуальні права та обов'язки потерпілого і допиту як потерпілого», – додали у прокуратурі.

Нагадаємо, Охендовський заявив, що Генпрокуратура визнала його потерпілим.

Раніше САП продовжила розслідування у справі голови Центрвиборчкому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: