У МЗС засудили побиття російських громадян на мітингах

Читать на русском
У МЗС України рішуче засудили напади з боку російських силовиків на громадян РФ, а також затримання і арешт понад 1600 протестувальників.

У МЗС України рішуче засудили напади з боку російських силовиків на громадян РФ, а також затримання і арешт понад 1600 протестувальників, які вийшли на вулиці в рамках глобального мирного протесту «Він нам не цар».

Про це повідомляється в заяві Міністерства закордонних справ України, передає «Слово і Діло».

«Особливо обурює насильство по відношенню до неповнолітніх громадян і молоді», - зазначається в заяві.

Повідомляється, що Україна і міжнародні партнери вимагають негайного звільнення незаконно затриманих і забезпечення їхніх прав на мирний протест проти свавілля і несправедливості.

«Жахливі затримання сотень учасників мирних протестів по всій Росії є ще одним свідченням тотального страху Кремля перед будь-якими голосами інакомислення і кричущого нехтування основними правами і свободами людини», - зазначив на своїй сторінці в Twitter міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Нагадаємо, 5 травня в більш ніж 80 містах Росії проходили мітинги в зв'язку з інавгурацією президента РФ Володимира Путіна. Рух ініціював опозиціонер Олексій Навальний, якого затримали майже одразу після появи на мітингу, проте пізніше відпустили.

Раніше в в ЄС і США відреагували на масові затримання в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: