«Самопоміч» так і не підготувала закон про парламент, як обіцяла Сироїд

Читать на русском
Нардеп провалила обіцянку про те, що Самопоміч підготує новий закон про парламент, щоб він міг здійснювати свої функції та вимагати відповідальності уряду.
Оксана СироїдРБК-Украина

Народний депутат України Оксана Сироїд провалила обіцянку про те, що «Самопоміч» підготує новий закон про парламент, який зможе гарантувати всі його контрольні повноваження та дасть можливість здійснювати свої функції, а також вимагати відповідальності від уряду.

Таку обіцянку вона дала 19 лютого 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«Самопоміч» підготує новий закон про парламент для того, щоб гарантувати всі його контрольні повноваження й щоб він міг здійснювати свої функції та вимагати відповідальності уряду», – повідомила Сироїд у коментарях журналістам.

Станом на 5 травня 2018 року фракція «Самопомочі» так і не підготувала новий закон про парламент, який зміг би гарантувати всі його контрольні повноваження, а також вимагати відповідальності від уряду.

Раніше в парламенті були зареєстровані два законопроекти від фракції щодо роботи парламенту. Перший передбачав внесення змін до закону про регламент Ради. Закон був ухвалений Верховною Радою України, але не підписаний спікером.

Другий документ передбачав право Верховної Ради здійснювати парламентський контроль за діяльністю Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного агентства з питань запобігання корупції.

Вищезгадані законопроекти стосуються парламентського контролю, але жоден із них не містить норм щодо відповідальності уряду, на чому наголошувала Оксана Сироїд. Тому цю обіцянку вважаємо невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Оксана Сироїд дала 46 обіцянок, з яких 22 виконала, а 6 – провалила.

Також ми писали, що Сироїд назвала приблизну кількість депутатів, які мають зброю.

Як Рада голосувала за законопроект про нацбезпеку – на інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: