Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сироїд обіцяє, що «Самопоміч» підготує закон про парламент

19 лютого 2016 року народний депутат України Оксана Сироїд пообіцяла, що фракція партії "Об'єднання "Самопоміч" підготує новий закон про парламент, який зможе гарантувати всі його контрольні повноваження і надасть йому можливість здійснювати свої функції, а також вимагати відповідальності від уряду.
Не виконано
Сказано 19 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://telegraf.com.ua/ukraina/politika/2313055-syiroid-samopomich-predlagaet-prinyat-neskolko-novyih-zakonov.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=59467
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63093

Результат

Станом на 5 травня 2018 року фракція партії "Об'єднання "Самопоміч" так і не підготувала новий закон про парламент, який зміг би гарантувати всі його контрольні повноваження, а також вимагати відповідальності від уряду.

Протягом 2016 -2017 рр. в парламенті було зареєстровано 2 законопроекти від фракції стосовно роботи парламенту: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" (про забезпечення юридичної визначеності щодо ухвалених Верховною Радою України законопроектів) № 4851, який передбачає створення механізму, відповідно до якого законопроект, прийнятий Верховною Радою України, але не підписаний Головою Верховної Ради України протягом сесії, на якій такий законопроект був прийнятий, матиме наслідком відхилення такого законопроекту.

А також законопроект про проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" щодо забезпечення парламентського контролю № 7362-, що передбачає зміни до Закону України "Про Регламент Верховної Ради України" та передбачає право Верховної Ради України здійснювати парламентський контроль за діяльністю Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційне бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного агентства з питань запобігання корупції.

Вищеописані законопроекти висвітлюють частково функції здійснення парламентського контролю, але в жодному не йдеться про вимагання відповідальності від уряду, на чому і наголошувала Оксана Сироїд. Тому, дана обіцянка вважається невиконаною.